Squashtagliatelle med räkor

Här kommer det utlovade receptet, riktigt gott och enkelt! Receptet kommer från boken Våra bästa GI-recept av Ola Lauritszon och Ulrika Davidsson.

4 portioner.
4 squashfrukter (försök hitta små och fasta frukter)
1 tsk salt
1kg oskalade räkor
oliv- eller rapsolja
1½ dl vitt vin eller vatten
1 vitlöksklyfta

smör
nypressad citronsaft
2 dl grädde
flingsalt och svartpeppar
50g riven parmesan
några kvistar färsk bladpersilja

Skölj squashen och hyvla "tagliatellestrimlor" med en potatisskalare. Lägg strimlorna i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå och vätska sig medan du gör iordning resten av ingredienserna. Squashen ska sedan kokas i lättsaltat vatten i ½ min före servering. Skala räkorna. Lägg skalen i en stekpanna med lite olja i botten. Stek i några minuter och häll sedan på vin eller vatten och låt koka i 10 min. Sila av räkskalen och spara räkfonden. Skala och hacka vitlöken fint och fräs i lite smör i en kastrull. Slå på räkfonden och tillsätt citronsaft. Häll i grädden och låt koka ihop i 10 - 15 min. Tillsätt räkorna och rör någon minut så att det blir varmt. Smaka av med flingsalt och malen svartpeppar. Lägg upp den kokta tagliatellen på ett fat och häll den varma såsen över. Strö över riven parmesan och garnera med bladpersilja.

Nettokolhydrater 10 g     GB 3,5     Kommentar Mycket lågt GB för att vara "pasta".


                                         Fredagsmiddag kanske?

Sköt om er.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0